onsdag 10. november 2010

Meiganga

Nå er vi hjemme fra skoletur i Meiganga. 4 fullastede land cruisere dro avgårde søndag morgen. Foran oss lå en lang dag med masse kjøring. Første stopp var i en liten landsby. Der var det tid for gudstjeneste. Det var mange hender klare for å hilse som sto imot oss da vi gikk ut av bilene. Det var en livlig, sang- og dansefull gudstjeneste. Postludiumet besto av mange folk som kom dansende inn med appelsiner, peanøtter og brus på hodene. Dette skulle de gi til ære for besøket. Det var utrolig rørende, med tanke på at vi sitter der med lommene fulle av penger, mens de har så å si ikke ei krone. Vi ble invitert inn i ei jordhytte for å spise det vi hadde fått....
Her sitter vi inne i kirka.

Her står menigheten og ønsker oss velkommen.

Etterpå gikk turen videre til Tello fossen. En fantastisk naturopplevelse. Her spiste vi lunch, og lekte Tarzan i trærne. Ryktene sier nemlig at et klipp fra den første Tarzanfilmen ble spillt inn her.


Etter Tello ble det mange timers humping i bilen, før vi var fremme i Meiganga i 8 tida på kvelden. Der ble vi mottat med kjøttdeig og spaghetti. Vi overnattet på et gjestehus. Når vi nå er hjemme kan vi vel si at det var på grensen til forsvarlig å overnatte der. Et skittent gammelt hus, fullt av dyr, uten vann... Så det ble en lite fornøyelig opplevelse med overnattingen kan du si. Doene ble fullt opp i løpet av helga, for å si det enkelt..DU kan vell tenke deg den lukta? Men er vi i Afrika, så er vi i Afrika. Hadde dette vært i Norge ville garantert barna sagt: "asj, her vil ikke jeg sove"... Men ikke en lyd fra elevene om noe sånnt. Jeg er imponert av dem!


Mandag var det tid for besøk hos Lamidoen i byen. Det var stort å få komme inn i stua hans. Ikke mange som får lov til det. Han var en kjekk fyr, som drøste i vei om utfordringene samfunnet sto i. Selv var han muslim, men veldig støttende og åpen for de kristnes arbeid i byen.

Det var på presteskolen i Meiganga vi overnattet, og barna og konene til studentene der hadde planlagt en kulturell aften for oss. Det var en fantastisk kveld, med masse sang, dans og sketsjer...

Tirsdag var vi på skolebesøk på skolen til den lokale kirka. Her var det ikke snakk om 9 elever på 3 lærere..Her var det opptil 9 elever pr pullt, og 1 skolebok felles for 5 elever.
Vi sang et par norske sanger for elevene, og vi lærte dem "Hode skulder kne og tå" Dette var stas!!



Alt i alt en opplevelsesrik skoletur....Mye spennende å se langs veiene, og mange kjekke folk å møte på..

God Bless!!



1 kommentar:

  1. Fortsatt veldig spennende å lese bloggen deres! Såg nå på facebooka t dåk e ferdige med praksisen, og at dåk snart komme hjem! Glede meg t å ver me dåk i juleferien! :)
    Nyt den siste tiden i Afrika!
    Klem fra Marit

    SvarSlett