søndag 17. oktober 2010

De første dagene i Kamerun

Her kommer noen glimt fra reisen og de første dagene. Nettet går ganske tregt, så det er dårlig med bilder vi får opp.


Reisen ned startet Onsdag formiddag, og endte lørdag morgen. Vi mellomlandet i Frankfurt og Paris, før vi kom til Yaounde. Der sov vi ei natt før toget gikk videre til Ngoundoure der vi skal være i 5 uker.



Fra Yaounde til Ngoundoure gikk turen med 1. klasses tog. Vi hadde nok forventet oss litt finere standard, for å si det mildt. Det første som møtte oss var et knøttlite rom med 1 køyseng. Da så vi ganske mørkt på alle de timene som lå foran oss. Det ble ei natt med mye humping, risting og et forferdelig bråk. Tror jeg sov max 1 time. Det som var mest forvirrende var at ikke 1 person på toget kunne engelsk. Så vi ante ikke når vi skulle gå av toget. Men plutselig så vi et skilt «Ngoundoure» tidlig på morgenkvisten, og fant ut at vi fikk prøve å hoppe av der. Toget tok 11 timer, men da vi kom frem hørte vi at vi var heldige, for det kunne av og til ta opp mot 31 timer.


Det var litt av en opplevelse. Både jeg og Kåre trodde vi var nær døden noen ganger i l løpet av natten. Det ble sendt opp en del bønner, og det gikk veldig bra:)



Lørdag kveld ble vi med ettåringene, Hald-studentene og noen andre studenter til kirka på en konsert. Det var utrolig bra. Masse sangglade og dansende mennesker! På kvelden dro vi ned til byen å kjøpte kjøtt som var stekt i peanøttsmør(høres ikke godt ut) men det smakte nydelig.


Søndag formiddag var det tid for gudstjeneste i den lokale kirka. Den foregikk på fransk, så vi fikk ikke med oss så mye av innholdet da men. Vi måtte til og med presentere oss selv. Kåre slo til med: " SJø Mapell Kåre" - så franskkunnskapen hans kom hvertfall til nytte der;)


Ellers er det godt å være tilbake i Afrika. Høre gresshoppene utenfor vinduet, afrikamusikken på gudstjenestene, alle menneskene som har så god tid.. Herlig å være tilbake!


I morgen tidlig(mandag) er vi klare for oppstart på skolen. Blir spennende å bli kjent med elevene.


Gunn Helen og Kåre

2 kommentarer:

  1. Så spennende å høre fra reisen deres! Gleder meg til å lese oppdateringene deres! :) Ha det kjekt, og lær mye nytt, og kom trygt tilbake! :) stor klem

    SvarSlett
  2. kjekt å lesa :D glede meg te fortsettelsen!
    kosa dåkke masse!

    SvarSlett